Sınırlı Yetkili Atama İşlemi

Sınırlı Yetkili Atama İşlemi Ekli Dosyalar

ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE….!!!!!!

28.05.2018 TARİHİ İTİBARİ İLE AŞAĞIDAKİ KURALLARA UYULMASI HUSUSU ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

*-)DEĞİŞİKLİK İŞLEM BAŞVURULARI SABAH SAAT 08.40 – 11.45 ARASINDA TÜM EVRAKLARI İLE BİRLİKTE HAZIR OLARAK TESLİM EDİLECEKTİR. TESCİL EVRAKLARI BÜTÜN HALİNDE ALINACAKTIR, SADECE KARAR KONTROLLERİ YAPILMAYACAKTIR.

*-)LİMİTED ŞİRKETLER – ANONİM ŞİRKETLER – BİRLEŞME, BÖLÜNME, TÜR DEĞİŞİKLİĞİ AYRI AYRI SIRAMATİK NUMARALARI İLE ÇAĞRILACAKTIR.

*-) İSTENİLEN EVRAKLARIN TAMAMI İBRAZ EDİLECEK, SERİ BİR ŞEKİLDE YAPILAN EVRAK KONTROLLERİ SONUCUNDA EKSİK EVRAK OLMADIĞI TAKDİRDE, ÖĞLEDEN SONRA RANDEVU VERİLEN BİR SAATTE TESCİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR. (ÖĞLEDEN ÖNCE ALINAN TESCİL BAŞVURULARI, ÖĞLEDEN SONRA YAPILACAĞINDAN, ÖĞLEDEN SONRA YENİ TESCİL BAŞVURUSU BAŞVURU ALINMAYACAKTIR.)

GEREKLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİ HUSUSU BİLGİLERİNİZE SUNULUR..

GTO TİCARET SİCİL TESCİL İŞLEMLERİ - SINIRLI SORUMLU TEMSİLCİ ATAMA

LÜTFEN İSTENEN EVRAKLARI AŞAĞIDAKİ SIRALAMAYA GÖRE DOSYA HALİNDE TESLİM EDİNİZ.
DİLEKÇEYİ EKSİKSİZ OLARAK DOLDURUNUZ.
.
https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/Home/Index adresinden talep başvurunuzu yapınız.

1.    Dilekçe (Eksiksiz ve İmza yetkilisi yönetim organı tarafından imzalanmış. Müşterek yetki olması halinde müşterek imzalı olmalıdır  - Ticaret Sicil Yönetmeliği 23/1 23/2 23/4 23/5 - Türk Ticaret Kanunu 29/1 29/2)

2.   Müdürler Kurulunun; TTK 367 ye göre yönetim yetkisinin devrine ilişkin iç yönerge düzenleyebilmesi için şirket sözleşmesinde buna ilişkin hüküm bulunması gerekir. Şirket sözleşmesinde bu konuda bir madde yoksa öncelikle Esas sözleşme değişikliği Kararı düzenlenerek tescil ettirilmelidir.  Ana mukavele tadili, iç yönerge ile eş zamanlı olarakta tescil ve ilan edilebilir.

3.    Yönetimin devredilebilmesi için şirket sözleşmesi iç yönerge düzenlemeye uygun ise veya şirket sözleşmesi tadil edilerek uygun hale getirildi ise Müdürler Kurulu Kararı ile yönetimin devrine ilişkin iç yönerge hazırlanabilir.

4.     Limited Şirketlerde temsile yetkili müdürler (sınırsız yetkili müdürler) Kurulu Kararı ile tarih ve sayısı olan , sınırlı yetki çerçevesini belirleyen bir iç yönerge (Noter onaylı karar ekinde) kabul edilerek tescil ve ilan edilecektir. (iç yönerge metninin her sayfasında karara katılan  müdürler kurulu üyelerinin imzası bulunmalıdır)

İç yönergede, sadece imza grupları ve yetki çerçevesi gibi hususlar yer alacak, Belirlenen yetkilere atanan kişilerin isimleri kesinlikle yer almayacaktır. -

5.   Noter onaylı sınırlı yetkili atamasına dair Müdürler Kurulu Kararı. İç yönergeyle belirlenen sınırlı yetkilere atanacak kişilerin Ad-Soyad ve T.C.Kimlik Numaraları, iç yönergenin tarih ve sayısına atıf yapılmak suretiyle alınacak  Limited Şirketler de Genel (Ortaklar) Kurulu Kararı ile belirlenecektir. Burada dikkat edilmesi gereken iki önemli husus bulunmaktadır

Temsil ilzam kararında iç yönergeye atıfta bulunularak sınırlı yetkililerin atandığı kararda iç yönergede sayılan yetki kapsamı yer almamalıdır. Sadece iç yönerge tarih sayısına atıfta bulunulmalı iç yönerge içinde geçen yetkinin sınırlarını belirleyen cümleler temsil ilzam kararında yeniden yazılmamalıdır.

- İç yönergede bulunan sınırlı yetkileri kullanacak kişilerin atandığı temsil ilzam kararında şirketi HER HUSUSTA HERHANGİ BİR SINIRLAMA OLMAKSIZIN temsil ve ilzam edecek  müdürler kurulu üye / üyelerinin isimleri ve temsil ilzam yetkisi bulunması gerekmektedir.

6- Atanan Sınırlı yetkilinin imza örneği/imza beyanı (Kamu kurum ve kuruluşlarınca veri tabanlarında tutulan imza kaydının bulunmaması veya kaydın temin edilememesi halinde, ilgililerin imzaları, fiziki olarak notere onaylattırılmak veya herhangi bir Ticaret Sicili Müdürlüğünde yazılı beyanda bulunmak suretiyle müdürlüğe verilir.) (1 adet asıl)

Yeni kimlik kartı ile yetkili olarak eklenen kişilerin imza örnekleri elektronik ortamda NVİ’den alınarak MERSİS veri tabanına kaydedilebilmektedir. Bu durumda olan yetkililer için fiziki imza beyanı talep edilmeyecektir. (4/3/2022 tarihli 72558467 sayılı Bakanlık Genelgesi)

NOTLAR

a- Sözleşme tadili, iç yönerge ile eş zamanlı olarak tescil ve ilan edilebilir.

b- Sınırlı yetkililerin tescili; Sınırlı yetkilileri düzenleyen iç yönerge Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlandıktan sonra yapılabilecektir.

c- İç yönergede, belirlenen yetkilere atanan kişilerin isimleri yer almayacaktır.

d- Tescil ve ilan edilmiş iç yönergede herhangi bir değişiklik yapılması veya mevcut iç yönergeye ilavelerin yapılacak olması halinde, ayrı tarih ve sayı ile düzenlenmiş yeni bir iç yönergenin tescil ve ilan edilmesi gerekmektedir