Projeler

GAZİANTEP'TE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNDE VERİMLİLİĞİN VE KALİTENİN ARTTIRILMASI PROJESİ

ZEYTİN LOGOLAR WEB PROJE

(İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2019 MALİ DESTEK PROGRAMI)

BAŞVURU SAHİBİ               : Gaziantep Ticaret Odası

PROJE ORTAKLARI           : Gaziantep Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası

PROJE İŞTİRAKÇİLERİ      : Gaziantep Büyükşehir Bel., Şehitkamil Ziraat Od., Şahinbey Ziraat Od.

PROJE SÜRESİ                    : 15 Ay

Bölgemizin en önemli 2. Tarım ürünü olan zeytin ve zeytinyağı için bugüne kadar profesyonel çalışmalar yapılamamış, Araştırma merkezi kurulamamış, kalite ve marka bilinci oluşturulamamış, merdiven altı üretim dolayısıyla ürünün hak ettiği değere ulaşması sağlanamamıştır. Proje kapsamında, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin bilinçlendirilmesini sağlayacak alt yapı çalışmaları gerçekleştirilecek; proje tamamlandıktan sonra bir Zeytincilik Araştırma Geliştirme Merkezi kurulacak ve bölgedeki zeytin ürünlerinin kalite ve bilinirliğinin arttırılmasını sağlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında Zeytin üreticileri Kooperatifi kurularak bölgedeki örgütlenme eksiğine katkıda bulunulacaktır.

FAALİYETLER

1. Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Kooperatifi Kurulmasına istinaden toplantılar yapılacak ve akabinde kooperatif kurulumu için başvuru işlemleri tamamlanacaktır.
  2. Zeytincilik Ve Zeytinyağı Üretimi Araştırma Raporu hazırlanacaktır. Hazırlanacak rapor, orta vadede kurulması planlanan “Zeytincilik Araştırma ve Geliştirme Merkezi”nin kurulumu için yol gösterici olacaktır.
  3. Zeytin Üreticilerine Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimleri düzenlenecektir.
  4. Zeytinyağı Üreticilerine Yönelik Çalışma Gezisi düzenlenecektir. (İspanya’da Jaen ve Baeza Bölgesi)
  5. Zeytin Üreticilerine Yönelik Çalışma Gezisi düzenlenecektir. (İzmir Bornova ve çevresi)
  6. Zeytinyağı Üreticilerine Yönelik Bilinçlendirme Toplantısı düzenlenecektir.
  7. Araştırma raporu ve çalışma gezilerinin sonuç raporlarının sunulacağı kapanış toplantısı düzenlenecektir.