GAZİANTEP’TE GASTRONOMİ TURİZMİNİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ
(İPEKYOLU KALKINMA AJANSI 2019 MALİ DESTEK PROGRAMI)
BAŞVURU SAHİBİ: Gaziantep Ticaret Odası
PROJE ORTAKLARI:
-Turizm Destekleme ve Eğitim Vakfı (TUDEV)
- Mutfak Dostları Derneği
Projemizin amacı Gaziantep'te Gastronomi turizmi alanında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet kalitesinin arttırılması ve Gastronomide yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesidir.
FAALİYETLER:
Faaliyet 1: Gastronomi Merkezi Mutfağı’nın Kurulumu: Gaziantep Ticaret Odası tarafından kurulan Gaziantep Gastronomi Akademisi bünyesinde, işletmelerin kapasitelerini artırmak adına danışmanlıklar, ürünlerini ve sunumlarını geliştirmek için kullanabilecekleri mutfak ve ekipmanları, yöresel lezzetlerle dünya mutfaklarını buluşturacak konferans salonları, iş fikrine sahip girişimcilerin ve işletmelerin fiziksel mekan ihtiyacını karşılayabilecekleri kapalı ofis, yarı açık ofis ve ortak çalışma alanları kurulmuştur.
Faaliyet 2: Işverenlerin Gastronomideki yenilikler konusunda bilinçlendirilmesi, farkındalıklarının arttırılması amacıyla proje dönemi boyunca ilgili konuda Paneller, Konferanslar, Çalışma Atölyeleri gerçekleştirilmiştir.
Faaliyet 3: Gastronomi alanında faaliyet gösteren firmalara danışmanlık hizmetleri verilmiştir.
Faaliyet 4: Sektör çalışanlarının Mesleki Yeterlilik belgesi alması sağlanmıştır.
Proje 2019 - 2021 yılları arasında uygulanmış olup; Gaziantep Gastronomi Akademisi içerisinde benzer faaliyetler devam etmektedir.