Projeler

BÖLGESEL KALKINMADA GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU

logolar2-01

Gaziantep Ticaret Odası olarak, önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeline sahip olan Bölge için, Odalar arasında ekonomik ve bölgesel kalkınmaya yönelik işbirliği oluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Platform, bölgede faaliyet gösteren 7 Oda'dan oluşmaktadır.

Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür vb gibi alanlarda Bölge Odaları ile ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik ortak projeler yürütmek bu kapsamda öngörülen faaliyet başlıkları arasındadır. Bu işbirliğini oluşturmak amacıyla da mutad aralıklarla toplantıların düzenlenmesi ve bir yol haritasının belirlenmesi önem taşımaktadır.

İlk işbirliği toplantısı Oda Yönetim Kurulu Başkanları, Genel Sekreterleri ve Kalkınma Ajansları Genel Sekreterlerinin katılımıyla Ocak 2014’te Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılmıştır. Düzenlenen tüm toplantılara ilişkin detaylar aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

PLATFORM ÜYELERİ

ODALAR

1. GAZİANTEP TİCARET ODASI
  2. ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI