Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARIYORUZ"

Haberler

GTO MYM&39;DE İLK SINAV İNŞAAT BOYACILARI İÇİN YAPILDI

Gaziantep Ticaret Odası Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GTO DESTEK MYM) ilk sınavını inşaat boyacısı sektörüne yönelik olarak gerçekleştirdi.

 

GTO Destek MYM'nin 25Aralık Küçük Sanayi Sitesindeki Sınav Merkezinde  gerçekleştirilen İnşaat Boyacısı  Seviye 3 sınavında, ustalar Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ter döktü. Başarılı olan adaylara belgeleri önümüzdeki günlerde verilecek.

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, son tebliğlerle belirlenen 81 meslek grubu içerisinde yer alan inşaat sektörünün hemen hemen tüm alanlarında sınav ve belgelendirme yapma yetkisinin GTO MYM tarafından alındığını belirtti.

 

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, İnşaat sektöründeki mesleki yeterlilik sınavlarının,Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite olmuş  Gaziantep Ticaret Odası Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GTO DESTEK MYM) tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçileri firmalarında çalıştıran firma yetkililerine cezai uygulamaların 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile başladığını belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "İnşaat, Alüminyum kaynakçısı,CNC programcısı, çelik kaynakçısı, kaynak operatörü, makine bakımcı, metal saç işlemeci, otomotiv mekanikçisi, otomotiv montajcısı, plastik kaynakçısı gibi imalat sanayinin omurgasını oluşturan meslek dalları başta olmak üzere ,Tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde bu belgeyi bulundurma zorunluluğu var. 2018 yılı Ocak ayından itibaren yeterlilik belgesi olmayanlar, bu iş kollarında çalıştırılamayacak.Bunun için biz de Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimizin talepleri doğrultusunda İnşaat alanında  mesleki yeterlilik sınavları gerçekleştiriyoruz. Teorik ve uygulamalı olarak yapılan sınavlarda başarılı olan adaylarımız,Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıyorlar.

 

Son derece titiz bir şekilde gerçekleştirilen sınavda başarılı olan arkadaşlarımızın, nitelikli üretime daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, sınavlarda başarılı olanların 2019 yılı sonuna kadar kadar belge masrafı ile sınav ücretinin tamamı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak" şeklinde konuştu.

 

Belgesiz çalışan her işçi için 500 TL idari para cezası olduğunu vurgulayan Hıdıroğlu, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu olan iş kollarında, denetimlerin iş müfettişleri tarafından yapılacağını ve kanuna göre belgesiz çalışan her bir çalışan için işverene  idari para cezası kesileceğini, bu meslek kollarında istihdam oluşturan sanayicilerin, çalışanlarına belgeyi almaları gerektiğini, bu noktada İnşaat ile ilgili belge almak isteyenlerin GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi'ne  başvurmalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler [Tüm Haberler]