GAZİANTEP, YILI 5,2 MİLYAR DOLAR İHRACAT İLE YARILADI

Türkiye ihracatının öncü şehirlerinden Gaziantep, haziran ayında 923 milyon 29 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. 2022 Ocak- Haziran dönemi ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre %7,9 oranında artışla 5 milyar 194 milyon 685 bin dolar ulaştı.

GAZİANTEP, YILI 5,2 MİLYAR DOLAR İHRACAT İLE YARILADI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, dış ticaret fazlası veren yegâne illerden birisi olan Gaziantep’in başarılı performansının devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Açıklanan ihracat verilerine göre kentimiz bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 artışla haziran ayında 923 milyon 29 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yıla göre %7,9 artışla 5,2 milyar dolar gibi önemli bir ihracat rakamına ulaşmayı başardık. Her şeyden önce bu tablonun mimarı ihracatçı üyelerimizi ve emektar çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum. Ve her koşula, her zorluğa rağmen azimle çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum. İhracatçılarımız, iş insanlarımız üretmeye, değer yaratmaya devam ederken bizler de onların önüne çıkan tüm sorunları çözmeye çaba sarf ediyoruz. BDDK’nın aldığı son kararda olduğu gibi… Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için desteklenmeye ihtiyacımız var. Üyelerimizin seslerinin duyulmasına ihtiyaç var. Biz, 30 bini aşkın üyemizin her platformda yüksek sesiyiz. Onların dile getirdiği her sorun ve her konunun yakından takipçisiyiz. Üyelerimiz, ihracatçılarımız üstüne koyarak üretmeye, kenti ve ülkesi için değer yaratmaya devam etsin diye her daim yanlarında olmaya da devam edeceğiz.”