BÖLGE ODALARI GTO EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

”Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu“nu oluşturan bölgedeki 7 ilin Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası’nda bir araya geldi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım bölgenin önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Bu potansiyeli işleyebilecek projeler geliştirmeyi, ortak sorunlarımıza çözüm üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bölgedeki şehirler olarak yarışmak değil, “kazan kazan” felsefesi ile şehirler arasında sinerji oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldırım; “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu da Odalarımızın en özel projelerinden biri ve biz bu projeyi sahipleniyoruz” dedi

Yıldırım şöyle konuştu; “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu bundan 4 yıl önce Gaziantep Ticaret Odası önderliğinde, Adıyaman – Antakya - Kahramanmaraş - Kilis- Osmaniye ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odalarının bir araya gelmesi ile kuruldu.

Platform 7 Odanın bir araya gelmesi ile oluşturuldu ancak ilerleyen dönemde bölgemizdeki Kalkınma ajansları da bu oluşuma dâhil oldu.

Ve bugün de çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden temsilciler var ki bu bundan sonra çok daha güçlü olacağımızı gösteriyor.

Ben bu vesile ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sayın Zeki Kıvanç ve TOBB Odalar ve Borsalar Daire Başkanı ve TOBB Başkanlık Özel Müşaviri Sayın Hasan Erbay’a hoş geldiniz diyor, destekleri için teşekkür ediyorum.

Ayrıca bugün toplantımızın Gaziantep ev sahipliğinde olması dolayısıyla Gaziantep ve ilçelerimizdeki tüm Oda ve Borsa başkanlarımız da aramızda.

Ben toplantımızı onurlandırdıkları için Gaziantep Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası ve İslahiye Ticaret Odamızın değerli başkanlarına teşekkür ediyorum. Gaziantep her zaman, her platformda tek yürek olmayı başarmış bir kenttir.

Aynı şekilde bugün Gaziantep Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen fuarın açılış törenine de platform olarak katılarak destek verdik, Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformunun temel felsefesini yani güçbirliğini yansıttık.

4 yıl önce platform kurulurken bugün bu masa etrafında bulunan bazı Oda başkanları olarak görevde değildik.

O dönem başkan olan ve hala görevine devam eden sadece iki başkanımız var aramızda. Antakya ve Adıyaman Odalarımızın değerli başkanları. Bundan sonraki süreçte değerli başkanlarımın tecrübeleri platformumuza güç katacaktır.

Ben bu vesile ile 4 yıl önce, böyle özel bir platformun kuruluşunda emeği olan tüm yönetimlere teşekkür etmek istiyorum.

Yeni başkanlar, yeni yönetimler olarak biliyoruz ki kişilerin değil kurumların devamlılığı esastır.

Bizler bayrağı devralırken kurumsal hafızalarımızı, kurumsal kültürlerimizi de devraldık. Kurumlarımızın özel projelerini sahiplenerek yola devam ediyoruz.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu da Odalarımızın en özel projelerinden biri ve biz bu projeyi sahipleniyoruz.

Bugün 15.toplantısını yapacağımız Platformun kuruluş amacını tek kelime ile ifade edecek olursak; adından da anlaşılacağı üzere amaç GÜÇBİRLİĞİ oluşturmak.

Üyelerimiz için, şehirlerimiz için, bölgemiz için ve nihayetinde ülkemiz için güçbirliği yapmak.

Biliyorsunuz bölgemiz önemli bir turizm, sanayi ve ticaret potansiyeline sahip. Birlikte bu potansiyeli işleyebilecek projeler geliştirmeyi, ortak sorunlarımıza çözüm üretmeyi hedefliyoruz.

Bölgedeki şehirler olarak yarışmak değil, “kazan kazan” felsefesi ile şehirler arasında sinerji yaratmaya çalışıyoruz.

Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür vb gibi alanlarda ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik işbirliği yapmak için bir aradayız.

Çözülmesi gereken Ortak sorunlarımız, parlatılması gereken ortak değerlerimiz var.

Bugüne kadar yapılan her toplantıda bu değerler ve sorunlar ele alındı.

Örneğin Suriyeli mülteciler, ihracat, turizm, tarım, sanayi 4.0 bu konu başlıklarından sadece bir kaçı.

Yani bir yandan geleceği bir yandan da bugünü tartışıyor, değerlendiriyoruz.

Bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyet ve üretkenlik ile yolumuza devam edeceğiz”