Ufuk 2020, Dünyanın En Büyük Bütçeli Araştırma ve İnovasyon Programı!

UFUK 2020

Ufuk 2020,
Dünyanın En Büyük Bütçeli Araştırma ve İnovasyon Programı!

Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları; Avrupa’da dünya çapında bilimsel bilginin üretilmesi, üniversite-sanayi işbirlikleri oluşturulması ve AB üye ülkeleriyle aday ülke ve AB’nin işbirliği yaptığı diğer ülkeler arasında ortaklıklar kurulmasını sağlar. Avrupa Araştırma Alanı’nın (ERA) bilim ve teknoloji alanındaki araştırma kapasitesini tümden geliştirmek ve Avrupa’nın sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamak hedefinde yürütülen çok yıllı ve çok uluslu programlardır.

Ufuk 2020 kapsamında sağlık, enerji, ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri, ileri imalat teknolojileri, gıda, biyoteknoloji, güvenlik, sosyal bilimler alanlarında Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklenmektedir.

Ufuk 2020 Programı'nın ayrıntılı bilgileri için  www.ufuk2020.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz