"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Türkiye’de Entegre Kimyasal Yönetimine Yönelik Değerlendirmeler Ve Öneriler: Anket Çalışması

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 18.01.2024 tarihli yazıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen;  Kimyasalların Yönetimi'nin; Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, Yetkilendirilmesi ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (REACH), Tehlikeli Maddelerin Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Paketlenmesi Hakkında Yönetmelik (CLP) ve bunların yanında oyuncakların, kozmetiklerin, biyositlerin, bitki koruma ürünlerinin, gıdaların, işyerlerindeki kanserojenlerin güvenliği ve çevre koruma mevzuatı gibi diğer pek çok mevzuat dahil olmak üzere kapsamlı bir çerçeveye sahip olduğu ifade edilerek tüm bileşenleri ile birlikte entegre kimyasallar yönetiminin sağlanması için Entegre Kimyasallar Yönetimi konulu bir çalışma yapılacağı ve çalışmaya ilişkin anket hazırlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda aşağıda linki yer alan anketin 22.01.2024 tarihine kadar doldurulması talep edilmektedir.

Bilgilerinize saygıyla rica olunur.

Anket linki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_LxIFIUOAgd2_gR8xh-iv1ejwi8zTE5ypskkgIAQAudIhkA/viewform