OTİZMLİ GENÇLERİN İSTİHDAMINDA İŞVERENLER VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI İÇİN YOL HARİTASI GAZİANTEP ÇALIŞTAYI
- Kategori: Diğer Duyurular
- 9 Haziran 2026
Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Projesi kapsamında, işverenlerin ve çalışma arkadaşlarının otizme ilişkin bilgi düzeylerinin artırılması, olumsuz tutumların azaltılması ve Avrupa Birliği standartlarında bir yol haritası geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında ulusötesi toplantılar, çalışma ziyaretleri ve çalıştaylar gerçekleştirilmektedir. Yılın başından bu yana Eskişehir ve Antalya’da düzenlenen çalıştayların ardından, Gaziantep Çalıştayı 22 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 13.00’te Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.
Otizmli gençlerin okul sonrası yaşama hazırlanması ve sürdürülebilir istihdama katılımlarının önündeki önemli engellerden biri, toplumsal önyargılar ile işveren ve çalışma arkadaşlarının bilgi eksikliğidir. Otizme ilişkin yanlış inanışlar nedeniyle işverenler, engelli istihdamında çoğu zaman otizmli bireyler yerine farklı yetersizlik gruplarını tercih etmektedir.
Bu kapsamda proje ile; otizmli gençlerin sahip oldukları potansiyellerin, iş yaşamına sağlayabilecekleri katkıların ve çalışma arkadaşı olarak neden tercih edilmeleri gerektiğinin işverenlere ve çalışma arkadaşlarına aktarılması hedeflenmektedir. Ayrıca işverenlerin ve ekip arkadaşlarının, otizmli bireylerle etkili iletişim kurabilmeleri ve onları iş ortamında destekleyebilmeleri için kapsamlı bir yol haritası hazırlanacaktır.
Çalıştaylarda işveren temsilcilerinin, insan kaynakları uzmanlarının ve potansiyel çalışma arkadaşlarının görüş, deneyim ve önerileri alınarak ihtiyaçlar belirlenecek; bu katkılar hazırlanacak yol haritasının temelini oluşturacaktır.
Farklı sektörlerden işverenler, işveren temsilcileri, insan kaynakları yetkilileri ve ilgilileri çalıştaya katılarak görüşlerini paylaşmaya davet ediyoruz.
Tarih: 22 Haziran 2026 Pazartesi
Saat: 13.00
Yer: Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü







