NEFES KREDİSİ 2021 BAŞVURULARI BAŞLADI

Sayın Üyemiz,

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, 365 Oda ve Borsa, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu ve 10 Bankanın iş birliğiyle "Nefes Kredisi" projesi yeniden başladı.

GTO Ailesi olarak katkıda bulunarak üyelerimizin zor gününde yanında olmaya gayret gösterdiğimiz Nefes Kredisi'nin özellikleri ve başvuru şartlarına ilişkin detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

BAŞVURU YAPILABİLECEK BANKALAR

• Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Akbank
  • Denizbank,
  • Ziraat Katılım
  • Vakıf Katılım Bankası

FAİZ ORANI VE GERİ ÖDEME KOŞULLARI

• 18 ay vadeli (6 ay anapara ve faiz ödemesiz 12 ay eşit taksitli geri ödemeli)
  • Brüt faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır.

MASRAFLAR

• %0,03 (onbinde üç) KGF kefalet başvuru bedeli ve komisyonu
  • %1 banka komisyonu

BAŞVURU ŞARTLARI VE LİMİTLER

• Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019
    yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.
  • 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10
    milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir
  • Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Krediye başvuracak olan üyelerimizin Odamız Üyelik Hizmetleri Müdürlüğünden "Nefes
Kredisi başvurusu içindir." ibareli faaliyet belgesi alması gerekmektedir.