Motor Yağı Değişimi Yapan Kurumlar/İşletmeler Hakkında Önemli Duyuru

GTO DUYURU

Sayın Üyemiz;

21/12/2019 tarihli ve 30985 sayılı Resmi Gazete'de  yayımlanan ve T.C. Gaziantep Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 14.09.2020 tarih ve E.14157 sayılı tarafımıza iletilen yazısıyla bildirildiği üzere;

Motor Yağı Değişim Yapılan  Atık  Yağların  Yönetimi  Yönetmeliği  kapsamında motor yağı değişimi yapılan  akaryakıt istasyonları, tamirhaneler, servisler, kamu  kurum/kuruluşları,  belediyeler,  madencilik  faaliyeti  gösteren  işletmeler  ve  diğer  anılan  Yönetmelik motor  yağı  değişimi  yapılan  işletmelerin  01/01/2021  tarihine Motor  Yağı  Değişim  Noktası  İzin Belgesi alması gerekmektedir.

“Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi” Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından ÜCRETSİZ olarak verilecektir.

Motor yağı değişimi yapılan işletmeler;

- Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 13 üncü maddesindeki hükümler doğrultusunda geçici depolama alanı kurmakla,

- İl Müdürlüğümüze başvurarak “Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi” almakla,

- Bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olmakla,

- Motor yağı değişimine ilişkin bilgileri çevrimiçi programı kullanarak bildirmekle ve onaylamakla yükümlüdür.

Söz  konusu  kurumlar/işletmeler  tarafından  motor  yağı  değişimi  gerçekleştirilen araçların bilgilerini “Entegre Çevre Bilgi Sistemi” üzerinden bildirilecek olup motor yağı değişim  bilgilerini  içeren  dokümanın  fiziksel  ya  da  dijital  olarak  araç  sahibiyle paylaşılmasını  sağlayacak  donanımların  (bilgisayar,  internet  bağlantısı  gibi)  kurumlarda/işletmelerde bulunması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.