Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARIYORUZ"

Kritik Hammaddeler Tüzüğü ve SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerleri Duyurusu Hk.

Kritik Hammaddeler Tüzüğü ve SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerleri Duyurusu Hk.

 

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen  ilgi yazıda,

Ticaret Bakanlığı tarafından Birliğimize iletilen yazılarda; Kritik Hammaddeler Tüzüğü ve SKDM Geçiş Dönemi Varsayılan Değerleri hakkında bilgi verilmektedir.

 Kritik Hammaddeler Yasa taslağında, anılan hammaddelerin AB'nin yıllık tüketiminin en az %10'una karşılık gelen kısmının AB'de üretilmesi, en az %40'ının AB'de işlenmesi ve en az %25'inin ise geri dönüşümden elde edilmesi, her bir stratejik hammaddenin tüketiminin %65'inden fazlasının tek bir üçüncü ülkeden tedarik edilmemesi hedeflenmektedir.

 Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) kapsamında ise, 1 Ekim 2023 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasını kapsayan geçiş dönemi boyunca ithal ürünlerde gömülü emisyonların belirlenmesi amacıyla kullanılabilecek varsayılan değerlere ilişkin rehber yayınlandığı bildirilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Odamıza  ilettiği  Ticaret Bakanlığının söz konusu yazısı ve yazının ekleri ,ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla,

Ekli Dosyalar