Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

BARKOD UYGULAMASI HAKKINDA

BARKOD UYGULAMASI HAKKINDA

 
 
Sayın İhracatçı Üyemiz ;
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden tarafımıza gönderilen yazıda, Suudi Arabistan tarafından anılan ülkeye yapılacak ithalat işlemleri için uygulamaya başlanan ve 01.01.2020 tarihi  itibariyle zorunlu hale getirilen barkod sisteminde sadece uluslararası geçerliliği olan GS1' e uygun  barkodlarının kabul edileceği diğer barkod türlerinin kabul edilmeyeceği bildirilmiştir.
 
Ayrıca , SABER kaydının günümüz itibariyle sadece regülasyona tabii ürünler için zorunlu
olduğu belirtilerek diğer ürün grupları için zaman için zaman içinde kademeli olarak SABER kaydının  zorunlu hale geleceği belirtilmiştir. Bununla birlikte, barkod uygulamasının SABER sisteminden  bağımsız ve tüm ürünler için zorunluluk teşkil ettiği vurgulanmıştır.
 
Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine göndermiş olduğu
yazı aşağıdaki butonda yer almaktadır.
 
Bilgi ve gereğini rica ederiz.
 
Hasan Baran UÇANER
Genel Sekreter
 

Ekli Dosyalar