Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARIYORUZ"

Atık Analizleri ve Depolama İşlemleri Hakkında

Atık Analizleri ve Depolama İşlemleri Hakkında

Sayın Üyemiz ;

 

Çevre ve şehircilik bakanlığının ilgi yazısında 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca çıkarılan atık yönetimi mevzuatı çerçevesinde atık yönetimi faaliyetlerinin gerçekleştirildiği hatırlatılmaktadır.

 

İlgi  yazıda tehlikeli  ve tehlikesiz atıkların tanımlamalarının 05.07.2008 tarih ve 26927 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve yönetmelikteki atık listesine uygun olarak gerçekleştirildiği hatırlatılmaktadır.

 

Söz konusu  listede kodlarının yanında yıldız (*) işareti bulunanalar tehlikeli,  bulunmayanlar tehlikesiz atık olarak sınıflandırılmaktadır. Yıldız işareti ile sınıflandırılan tehlikeli atıkların yanlarında (A) ve (M) işaretleri bulunmaktadır. (A) işareti ile tanımlanan atıklar kesin tehlikeli atık olup tehlikelilik özellikleri için analiz yapılmasına gerek bulunmamaktadır. (M) ile tanımlananlar ise muhtemel tehlikeli olup ilgili yönetmelikte belirlenen sınır değerlere göre analizinin Bakanlıktan yeterlilik   almış laboratuvarda yapılması gerekmektedir.  

 

Analiz sonucuna göre atık kodunun tehlikeli veya tehlikesiz kodu  ile tanımlanması gerekmektedir.

 

Bu kapsamda, atıkların sınıflandırılması ve hangi kodla tanımlanacağının belirtildiği yukarıda belirtilen  ilgili yönetmelikle analizinin yapılması ve atıkların düzenli depolanarak hangi sınıfta  bertarafının gerçekleştirileceğinin belirlenmesi amacıyla 26.03.2010 tarih ve 27533 sayılı Resmi Gazetedeki atıkların düzenli depolanması  ilgili yönetmelikle yapılaması gerektiği belirtilmektedir.

 

Bilgilerize arz ederiz,  Saygılarımızla. 

 

ATIK YÖNETİMİ GENEL ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

 

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK