Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

50 DIŞ TİCARET PROFESYONELİ YETİŞTİRMEK İÇİN İSTİHDAM GARANTİLİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

50 DIŞ TİCARET PROFESYONELİ YETİŞTİRMEK İÇİN İSTİHDAM GARANTİLİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLIYOR

GAZİANTEP İHRACATINA YENİ NEFES: 50 DIŞ TİCARET PROFESYONELİ YETİŞTİRİYORUZ VE İSTİHDAM SÜREÇLERİNİ DESTEKLİYORUZ…

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) iş birliği ile yürütülen “KOBİ’lerin ve İşgücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi”nin en önemli amaçlarından bir tanesi, “Gaziantep’teki Türk ve Suriyeli bireylere Dış Ticaret Uzmanlığı alanında yetkinlik kazandırılarak bu bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak, böylece nitelikli işgücüne ihtiyaç duyan Gaziantep'teki dış ticaret firmalarında “Dış Ticaret Uzmanı” olarak çalışacak Türk ve Suriyeli nitelikli işgücünün oluşturulması”dır.

Bu kapsamda, 25’si Türk, 25’si Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler olmak üzere toplam 50 kişiye aşağıda belirtilen konu başlıklarında toplam 2 aylık süre içerisinde (tamamen hafta içi günlerde), tamamen ücretsiz, Türkçe ve Arapça ayrı dillerde olmak üzere, alanında uzman profesyonel eğitimciler tarafından, yoğun ve kapsamlı eğitimler verilmesi planlanmaktadır:

  • Temel Dış Ticaret Uzmanlığı (70 saat)
  • Uygulamalı Pazar Araştırması (15 saat)
  • İş (Dış Ticaret) İngilizcesi (30 saat)

Online başvurular neticesinde ön elemeler sonrasında belirlenecek olan adaylar, kısa bir mülakat ve İngilizce seviye belirleme sınavı için davet edilecektir. Mülakat ve İngilizce dil yeterlilik sınavı sonrasında eğitim programına seçilen 50 aday, eğitim programına katılarak Dış Ticaret Uzmanlığı eğitimi katılım belgesi almaya ve projenin istihdam destek sürecine katılmaya hak kazanacaktır. 14 Mart 2022 haftasında başlatılması planlanan eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcıların, eğitim sonrasında Gaziantep’teki dış ticaret firmaları ile eşleştirilmeleri sağlanarak bu firmalarda istihdamları (işe girişleri) sağlanacak ve her bir eğitim katılımcısının brüt asgari ücret üzerinden 5 ay süreyle brüt maaşları ve Suriyeli adayların çalışma izni başvuru bedelleri proje kapsamında finanse edilecektir.

Ekte yer alan başvuru formunu doldurarak eğitim programına başvuruda bulunmak isteyen adayların en az aşağıdaki kriterlere sahip olmaları gerekmektedir:

  • En az 18 yaşında olmak
  • Üniversite mezunu ya da Dış Ticaret vb. alanlarda meslek yüksekokulu mezunu olmak 
  • En az A2 veya B1 seviyede İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak 
  • Hali hazırda herhangi bir işletme bünyesinde sigortalı çalışan olmamak.
  • Üniversitelerin ya da yüksekokulların Dış Ticarete yönelik bölümlerinden mezun olması tercih sebebidir.
  • Dış Ticarete yönelik en az 2 yıllık profesyonel iş deneyimi olması tercih sebebidir.
  • Katılımcıların en az %20’sinin kadın olması hedeflenmektedir.
  • İyi iletişim becerilerine sahip ve dış ticaret alanında kendini geliştirmeye ve çalışmaya istekli olmak.
  • Başvuru yapan Suriyeli adayların istihdam edilebilmeleri için en az 6 aydır geçici koruma statüsünde kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Üç ana başlıkta uygulanacak olan ve yaklaşık 2 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanan “Dış Ticaret Uzmanlığı” eğitim programına katılmak isteyen adaylar aşağıda verilen link üzerinde yer alan başvuru formunu, en geç 7 Mart 2022 Pazartesi günü saat 09:00’a kadar doldurup başvurularını gerçekleştirebilirler.

 

BAŞVURU FORMU

 

Detaylı Bilgi için:

Uzman: Erhan Kahraman

Tel     : 0 342 220 30 30 (326)