Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Basın Bültenleri

GTO, GASTRONOMİ ALANINDA YETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

GTO'nun kurduğu “Gaziantep Uluslararası Turizm, Konaklama ve Mutfak Sanatları Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (GUTMEB)” Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 4 alanda sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi.

GTO, GASTRONOMİ ALANINDA YETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

GTO’nun Kurduğu ‘GUTMEB’ MYK Tarafından 4 Alanda Yetkilendirildi

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) kurduğu “Gaziantep Uluslararası Turizm, Konaklama ve Mutfak Sanatları Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (GUTMEB)” Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 4 alanda sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi.

Duman: Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe bölgenin tek yetkili kuruluşuyuz

Konuya ilişkin açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Üyesi ve GUTMEB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Duman, GTO’nun gastronomi alanında yetkinliğini artırmaya devam ettiğini belirterek “Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe bölgenin tek yetkili kuruluşu olduk” dedi.

Duman, “GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi olarak bugüne kadar bölgemiz adına çok önemli işlere ve ilklere imza attık. Şimdi de kurduğumuz GUTMEB ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde MYK tarafından Turizm, Konaklama ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri sektöründe bölgenin tek yetkilendirilmiş kuruluşu olduk. Gastronominin başkenti Gaziantep için bu adımı oldukça önemli görüyorum. İlgili sektörlerdeki iş gücünün niteliğinin artması ve belgeli bir şekilde çalışma hayatında yer alması hizmet kalitesini de yukarılara taşıyacak.” diye ekledi.

Proje ve alınan yetkinlikler hakkında da bilgi veren Duman, şöyle devam etti:

“Odamız 2020 yılında MYK’nın operasyon faydalanıcısı olduğu Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Projesinin (TUYEP) hibe bileşenlerinden olan ‘VOC Test Merkezleri-III Hibe Programı” kapsamında “GTO VOC-TEST Projesini’ yürütmeye başlamıştı. Turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektörüne katkı sağlayacak birçok çalışmaya imza atan proje aynı zamanda GTO’yu sektöre sınav ve belgelendirme hizmeti sunacak tek yetkili kurum yaptı. Proje kapsamında kurduğumuz, Gaziantep Uluslararası Turizm, Konaklama ve Mutfak Sanatları Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (GUTMEB)  kasım ayında TÜRKAK tarafından akredite edilmişti. Şimdi de Genel Alan Görevlisi (Seviye2), Kebapçı (Seviye3), Pastacı (Seviye4), Pideci (Seviye3) olmak üzere toplam 4 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştirmek üzere MYK tarafından yetkilendirildik.” dedi.

Duman: Kebapçılık ve dönerciliğin standartlarını belirledik

Proje kapsamında MYK tarafından kebapçılık ve dönercilik alanında ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliğin güncellenmesi için de yetkilendirildiklerini ifade eden Yılmaz Duman, şunları söyledi:

“GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM) tarafından yürütülen “GTO VOC-Test Merkezi Projesi” kapsamında Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) alanlarında Ulusal Meslek Standardı ile Ulusal Yeterliliğinin güncellenmesi için yetkilendirilmiş ve daha önce Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan meslek standardını güncellemiştik. Güncellenen standartlar sektör temsilcilerinin ve ilgili tarafların görüş ve değerlendirmelerini alarak son haline getirildikten sonra MYK’ya sunduk. MYK Yönetim Kurulunca onaylanan Kebapçı Seviye 3 ve Dönerci Seviye 3 Ulusal Standartları ve Ulusal Yeterlilikleri 30 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.”

Hâlihazırda Aşçı (Seviye 4), Servis Görevlisi (Seviye 4), Servis Görevlisi (Seviye 3), Servis Görevlisi (Seviye 2) alanlarında Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi bulunan GTO, GUTMEB ile de Genel Alan Görevlisi (Seviye 2), Kebapçı (Seviye 3), Pastacı (Seviye 4), Pideci (Seviye 3) alanlarında faaliyetlerini sürdürecek.