Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Gaziantep Ticaret Odası olarak siz üyelerimize verdiğimiz hizmetler ile ilgili her türlü bilgi ve dokümana ilgili sayfalardan ulaşabilirsiniz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili sayfayı ziyaret ediniz.

veya lütfen aşağıdaki hizmet numarası ile irtibata geçiniz.

Destek Hattı

0850 205 27 27

GTO Online işlemlere hoşgeldiniz
Lütfen sisteme giriş yapınız..

Giriş Yap
İletişim

Telefon

0850 205 27 27

Adres

İncilipınar Mahallesi Ticaret Odası Hizmet Kompleksi Şehitkamil Gaziantep / TÜRKİYE

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

Basın Bültenleri

GAZİANTEP’TE NİTELİKLİ ÇALIŞANLAR BELGELENDİ

MAHİR ELLER PROJESİ İLE GAZİANTEP’TE 312 KİŞİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALDI

GAZİANTEP’TE NİTELİKLİ ÇALIŞANLAR BELGELENDİ

MAHİR ELLER PROJESİ İLE GAZİANTEP’TE 312 KİŞİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALDI

Gaziantep’te, “Mahir Eller Projesi” ile işin ehli olan 312 kişi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavlarında başarı göstererek mesleki yeterlilik belgelerini alıp bir adım öne geçti. Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğinde yürütülen Mahir Eller Projesi kapsamında nitelikli çalışanlar Gaziantep’te belgelendi.

GSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen mesleki yeterlilik belgelendirme törenine, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nun yanı sıra “Mahir Eller Projesi” çerçevesinde Gaziantep’te belgelendirme yapan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarından GTO Destek MYM ve GASBEM kurumları da katılım gösterdi. Törende, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Mahir Eller Gaziantep Koordinatörü Ali Cin konuşma yaptı.

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ: “MAHİR ELLER İŞGÜCÜ PİYASASININ BEKLENTİLERİNE HİZMET EDİYOR”

GSO Başkanı Adnan Ünverdi törende yaptığı konuşmada Gaziantep’te sanayicilerin aradıkları nitelikli elemanların belgelendirilerek yetişmiş elemanların tescillenmesine “Mahir Eller Projesi” ile katkı sağlandığını vurguladı. Ünverdi, “Mesleki yeterlilik sistemi çalışanların ve aynı zamanda işverenlerin, işgücü piyasasından beklentilerini karşılamaya hizmet ediyor” dedi.

GTO BAŞKANI M. TUNCAY YILDIRIM: “MYK BELGESİ HEM BİLİNÇ, HEM VERİM İÇİN ÖNEMLİ”

GTO Başkanı M. Tuncay Yıldırım ise konuşmasında Mahir Eller Projesinin felsefesine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“Odamıza kayıtlı Suriyeli işletmelere hizmet vermek için kurduğumuz “Suriye Masasının” çalışmaları, dünya odalar yarışmasında dünya birinciliği aldı.Suriye Masasını kurmadaki ve masamız aracılığıyla yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde tek hedefimiz “sağlıklı entegrasyon”.

Çatı kuruluşuz TOBB da bu felsefeyle “Mahir Eller Projesini” hayata geçirdi ve Sanayi Odamız ile birlikte akredite olduğumuz alanlar kapsamında projede görev üstlendik. Bölgede Mesleki Yeterlilik Belgesi veren ilk sivil toplum kuruluşu olan GTO Mesleki Yeterlilik Merkezimiz proje kapsamında eğitim ve sınavlarını yaptı. Sınava katılan toplam 133 kişiden 93’ü belge almaya hak kazandı. Belge almaya hak kazanan arkadaşlarımızın belgelerinin hem sektöre hem de kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

MAHİR ELLER MESLEĞİNİ BELGELİYOR

Sınava katılan kişiler, sınavlarının neticesinde tekstil, çelik kaynakçı, köprülü vinç operatörü, makine bakımcı, inşaat boyacısı, sıvacı, seramik karo kaplamacısı, inşaat işçisi, duvarcı, alçı levha uygulayıcı, elektrik tesisatçısı, otomotiv mekanikçisi, seramik gibi farklı meslek gruplarında belgelendirildi. Projenin uygulandığı 12 ilde bugüne kadar 22 bin 830 kişiye anket uygulandı. Bin 108 kişi oryantasyon aldı ve 14 bin 51 kişinin proje kapsamında belgelendirilebilir bir mesleğe sahip olduğu belirlendi. Bugüne kadar 3 bin 95 kişi belgelendirme sınavlarına katıldı ve bin 672 kişi sınavda başarılı oldu.

HEDEF 15 BİN BELGE 3 BİN İSTİHDAM

2020 yılı sonuna kadar devam edecek Mahir Eller Projesi’nde 20 bin kişinin sınavlara yönlendirilmesi ve 15 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi alması amaçlanıyor. Projeden belgelenen kişiler için aylık 200 Avro’ya kadar en çok altı ay işverenlere yönelik istihdam teşvikleri uygulanıyor.