GAZİANTEP ODAMIZ HİZMETLER ÜYE BİLGİLERİ YAYINLAR VE RAPORLAR DUYURULAR VE ETKİNLİKLER PROJELER

GTO ANADOLU TİCARET MESLEK LİSESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından 1 yıl gibi kısa bir sürede yaptırılan GTO Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle Milli Eğitimin hizmetine sunuldu.

Şehitkamil İlçesi Atatürk Mahallesi Hatice Güllü Caddesi’nde yaptırılan 32 derslikli lisenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene ASP Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Merkez İlçe Belediye Başkanları, siyasiler, sanayici işadamları ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan ASP Bakanı Fatma Şahin, ''Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz'' dedi.

Rekabetin öne çıktığı, yatırımın ve ticaretin güçlendiği, rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzeninde bulunduğumuzu belirterek, ''Zamanın ruhunu yakalamak, değişimi yönetmek zorundayız'' diyen Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Nasıl bir dünya düzenine gidiyor ve bu dünya düzeninde ülkemizi nereye odaklayacağız. İstikametimizi nereye koyacağız, yolumuzu nasıl belirleyeceğiz diye baktığımız zaman rekabetin öne çıktığı, kabiliyetin öne çıktığı, inovasyonun öne çıktığı, yatırımın, kalkınmanın, ticaretin güçlendiği ve rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzenindeyiz. Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz.''

İnsanı yetiştirmek ve bu cevherden millete faydalı evlatlar yetiştirmenin en büyük görevleri olduğunu kaydeden Şahin, ''İşte o yüzden eğitim olmazsa olmazımız. Cehaletle savaş en büyük savaşımız. Artık bilgi ve teknoloji çağında topla tüfekle savaş bitti, bilgi ve teknolojiyle ve bu çocukları geleceğe hazırlamakla hedefleri yakalayacağız'' diye konuştu. On yıl önce yola çıktıklarında eğitim, sağlık, adalet ve emniyet dediklerini, eğitimi de bunların en temel noktasına, odağına koyduklarını anımsatan Şahin, şöyle devam etti: ''İlk kez Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha fazla bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdık. 7,5 milyar TL'ye ayrılan o günkü bütçeyi 39 milyar TL'ye çıkardık. Beraberinde bilgi ve teknoloji sınıflarıyla, ihtisaslaşmayla, akıllı tahtalarla, FATİH projeleriyle, fiziksel mekanları düzeltip içini de bilgi ve teknolojiyle donattık. Eğitimin ne kadar değişken olduğunu, başarıdaki en büyük faktörün öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, aileler olduğunu biliyoruz. İşte bu büyük fotoğrafın içerisinde bir taraftan ülkemizin eğitim politikalarını yeni zamanın ruhuna göre güncelleyip kaliteyi artırmaya çalışıyoruz.''

Şahin, bölgenin ve ülkenin ''yükselen değeri'' konumunda bulunan Gaziantep'in eğitim ihtiyaçlarını gidermeyi en büyük görevleri olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan derslik sayısı kadar Gaziantep'e derslik yaptıklarını belirten Şahin, 5 bin 500 olan derslik sayısına 5 bin daha eklediklerini kaydetti. Gaziantep'te göçün önemli bir neden olduğunu ve gelen göçü yönetmek için çalıştıklarını ifade eden Şahin, ''Biz çözüm makamıyız. Mazeret üretme yeri değil'' dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Bakan Şahin, şu tavsiyelerde bulundu: ''Sevgili öğrenciler; bizim en büyük zenginliğimizsiniz, bizim her şeyimizsiniz. Bizim sizden başka gücümüz yok. Sizlerin görevi adam gibi yetişmek ve elinize çantayı alıp tüm dünyayı dolaşmaktır. Ama bir şey daha istiyoruz; iyi bir mühendis olabilirsiniz, iyi bir doktor olabilirsiniz ama önce iyi bir insan olacaksınız. Bu ülkeye katma değer katacaksınız, milli ve manevi değerlerle yoğrulacaksınız. İşte o yüzden bu okullar çok önemli.'' Gaziantep Valisi Erdal Ata da çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmenin yolunun eğitimden geçtiğini ifade etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise eğitim için atılan her adımın geleceğe yapılan en doğru yatırım olduğuna inandığını söyledi. Gaziantep Valiliği'nin başlattığı ''Bir Okul, Bin Hayat Kampanyası'' kapsamında yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile eğitim hizmetine ikinci bir okul daha sunmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Aslan, şunları kaydetti: ''Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için ihtiyacımız olan temel faktörlerin başında eğitimli iş gücü gelmektedir. İş dünyasının talepleri ile iş gücünün niteliklerini buluşturabilen sektörler başarıyı yakalayabilecek ve kalkınmanın ivmesi ancak bu şekilde artacaktır. Yaptırdığımız okulumuzun da Gaziantep iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.'' Aslan, bir yıl gibi sürede yapımı tamamlanan ve yaklaşık 4,5 milyon TL'ye mal olan 32 derslikli okulda halihazırda muhasebe, finansman, bilişim teknolojileri ana dalları ve alt bölümleri bulunduğunu belirtti.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de bir ticaret ve sanayi şehri olan Gaziantep'in bir eğitim şehri olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan'a eğitime katkılarından dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından plaket verildi.

Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle devam etti. Sınıfları gezen Bakan Şahin, öğrencilerden başarı sözü aldı.

Tarih:09.11.2012
Okuma:12815

HABERİN FOTOĞRAFLARI

HABER ARAMA