Türkiye’nin en büyükleri içinde 58 Gaziantepli
E-GTO Online

Türkiye’nin en büyükleri içinde 58 Gaziantepli

Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'ndaki Gaziantepli firma sayısı 30’dan 32’ye yükseldi. İlk 500’de de 26 firma ile yer alan Gaziantep böylece Türkiye’nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşunda 58 firma ile yer aldı.

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) hazırladığı Türkiye'nin ilk 1.000 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına göre 2016 yılında Türkiye'nin en büyükleri arasında Gaziantep'ten 58 firma yer aldı.

İSO geleneksel hale getirdiği "Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu - 2016 Araştırması'' açıklandı. Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'ndaki Gaziantepli firma sayısı 30'dan 32'ye yükseldi. İlk 500'de de 26 firma ile yer alan Gaziantep böylece Türkiye'nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşunda 58 firma ile yer aldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Gaziantepli firmalarla gurur duyduklarını belirterek listede yer alan firmaları ve çalışanlarını başarılarından dolayı kutladı.

2015 yılında İSO İkinci 500 Büyük Firma araştırmasında 30 firma ile yer alan Gaziantep'in bu yıl firma sayısını 32'ye yükseltmesinden dolayı gurur duyduklarını söyleyen Hıdıroğlu, firmaların özverili çalışmaları ile ülke ekonomisine yaptıkları katkı için teşekkür etti.

"Gaziantepli çalışmaktan yılmaz" diyen Hıdıroğlu, "Gaziantep iş dünyası 2016 yılında yaşadığı tüm olumsuzluklar karşısında mücadeleden vazgeçmedi. Yılmadan çalıştı, özveri ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etti. Bugün en fazla ihracatçı firma sıralamasında, en büyük 500 sıralamasında da il bazında 3.sırada yer alıyoruz. Hedefimiz,  üreten, istihdam sağlayan, ihracat yaparak Gaziantep'e ve Türkiye'ye ekonomik katkı sağlayan firma sayımızın daha da artırmak" şeklinde konuştu.

Eklenme : 19 Temmuz 2017 Çarşamba