Sigortacıların Yıllar Süren Hayali Gerçek Oldu
E-GTO Online

Sigortacıların Yıllar Süren Hayali Gerçek Oldu

GTO'nun Bir Girişimi Daha Sonuç Verdi

GTO BAŞKANI HIDIROĞLU "SİGORTACILARIN YILLAR SÜREN HAYALİ GERÇEK OLDU"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, sigorta acentelerinin KOBİ destek kapsamına alındığını belirterek, "Yeni düzenlemeye göre, bundan böyle sigorta acenteleri de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteklerinden faydalanabilecek" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınarak KOSGEB desteklerinden faydalanmasına ilişkin, uzun zamandır ilgili meslek komitesi aracılığıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezlinde yapmış olduğu girişimlerin sonuç vermesinden duyulan memnuniyeti dile getirerek, sigorta acentelerinin  hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

GTO Başkanı Hıdıroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ticari hayatta yaşanan problemler ve çözüm önerileri raporunun yanı sıra Ankara ziyaretlerinde ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve  Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın GTO'yu ziyaretleri sırasında sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne alınması konusunda destek istediklerini hatırlatarak  " Bakanlar Kurulu kararıyla sigorta acenteleri ve aracıları Kosgeb tarafından verilecek Hizmetler ve desteklerden yararlanacak Küçük ve Orta büyüklükteki işletmeler listesine dahil edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Konuyu gündeme getiren GTO Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi'ne teşekkür eden Hıdıroğlu, yazılı açıklamasında konuyu uzun süredir her platformda gündeme getirerek destek istediklerini belirterek, " KOSGEB'in kriterlerini sağlayan her sigorta acentesi KOSGEB desteklerinden faydalanacak. Türkiye genelinde 16 bin, kentimizde ise 250'ye yakın sigorta acentesi KOSGEB desteklerinden faydalanarak işlerini büyütmek için destek kullanabilecekler.  Sigorta Acentelerinin uzun yıllardır süren hayali gerçek oldu. Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması kararı nedeniyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye , KOSGEB Başkanlığına ve emeği geçen herkese sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üyelerimizin sorunlarını aktardığımızda çözüm üretilmesi bizim geleceğe yönelik umutlarımızı daha da artırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişme üzerine GTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi meclis üyesi M. Sami Akay Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'nu ziyaret ederek üyeler adına emeği geçenlere teşekkür etti.

Eklenme : 04 Nisan 2017 Salı