Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Ticareti Yapan İşletmeler için Önemli Duyuru

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere; İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla hazırlanan "İkinci el Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" 13 Şubat 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştır.

Bahse konu Yönetmeliğin ilgili maddelerinde;  ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılması öngörülmüş ve ikinci el motorlu kara taşıtı alım satım faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, Ticaret İl Müdürlüklerinden  alınan Yetki Belgelerine sahip olup olmadığı işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeden önce yetkili idareler tarafından kontrol edilir ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmez" hükmüne yer verilmiştir.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmelere yetki belgeleri Mayıs ayı itibariyle İl Müdürlüklerindeki bilgi sistemi üzerinden verilmeye başlanılmış olup, firmaların yetki belgelerini alabilmeleri için "Motorlu Kara Taşıtları alım satım danışmanı veya Motorlu Kara taşıtları alım satım sorumlusu alanlarından birinden Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Merkezimizde, çözüm ortaklarımız aracılığı ile Motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu ve/veya danışmanı  alanında Mesleki Yeterlilik sınavlarımız yapılacaktır.

Bu çerçevede, Motorlu kara taşıtı alım satımı ile ilgili sınavlara girerek mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen işletmelerin 29 Haziran  2018 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamız Yetkilileri ile iletişime geçerek, başvurularını yapmalarını önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

İrtibat: GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (İncilipınar Mh. GTO hizmet binası 4.kat)

Tel: 0 342 220 30 30 /125-126

e-mail:info@gtomym.com