İhracatta Kullanılan Ahşap Ambalaj Malzemeleri Hakkında

Odamıza 11/01/2018 tarih ve 662 sayılı yazı ile iletilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, ihraç ürünlerin ambalajlanmasında kullanılan ahşap malzemelerin uluslararası mevzuata uygun olmaması nedeniyle 2017 yılının Kasım ve Aralık ayında toplam 10 adet bildirim alındığı belirtilerek, bu bildirimlerin büyük bir kısmının bitkisel ve hayvansal ürünler dışındaki ürünlerin ihracatında kullanılan ahşap ambalaj malzemeleri için olduğu belirtilmiştir.

İhracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerinin 27/05/2015 tarihli ve 29368 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik" hükümlerine göre işleme tabi tutulmuş ve uluslararası mevzuat gerekliliklerine göre (ISPM15) işaretlenmiş olması gerekmektedir.

İhracat yapan üyelerimiz için, Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelerden alınan bu bildirimlerin elektronik sistem üzerinde diğer ülkeler tarafından da görülebildiği, bu nedenle ülkemizin bu alandaki imajının zedelendiği vurgulanmaktadır.

Bu nedenle, AB üyesi ve diğer ülkeler tarafından ülkemiz menşeli ürünlere ilave tedbirler getirilmemesini teminen, ihracatta kullanılan ahşap malzemelerinin uluslararası mevzuata uygun olması için azami itina  göstermenizi rica ederiz.

DUYURU .doc Olarak İndir     Sıkıştırılmış .zip Olarak Tümünü İndir
Eklenme : 18 Ocak 2018 Perşembe