İçinde bulunduğumuz konjonktürde büyüyebilmek başarıdır
E-GTO Online

İçinde bulunduğumuz konjonktürde büyüyebilmek başarıdır

TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 3,5 büyürken, 2016 yılının tamamında ise bu rakam yüzde 2,9 oldu.

Büyüme rakamlarına ilişkin bir açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 2016 yılında iç piyasalarda ve küresel piyasalarda yaşananlar değerlendirildiğinde Türkiye ekonomisindeki büyümenin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Büyüme rakamının Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde olduğuna işaret ettiğini söyleyen Hıdıroğlu şu değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye ekonomisinin 2016 yılının son çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 3,5 büyümesi ekonomimizin temellerinin sağlamlığını ortaya koyuyor. Ülkemizin potansiyeli çok daha yüksek rakamlar. Ancak,  2016 yılında ülke olarak atlattığımız badireler ve küresel ekonomideki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda yıllık yüzde 2,9 büyümeyi başarı olarak değerlendirmek gerekir."

Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Hıdıroğlu, gelecek için daha umudumuzu yitirmeden Türkiye'nin gerçek potansiyeline odaklanmak gerektiğini vurguladı.

Hıdıroğlu, "Ekonomi yönetiminin son dönemde yaşanan sıkıntılar içerisinde mali politikalarda popülizme gitmeden aldığı yapısal düzenleme kararlarının olumlu yansımalarını 2017 yılının ikinci yarısından itibaren görmeyi ümit ediyoruz. Böylece ekonomimiz en az yüzde 5 olan büyüme potansiyelini yakalayacaktır. Yüzde 2,9 her şeye rağmen birlik ve beraberliği elden bırakmadan, çalışmaktan vazgeçmeden yapabileceklerimizin bir kanıtıdır. İnşallah referandum sürecinin ardından ekonomi gündemine yoğunlaşarak gerçek potansiyelimizi tüm dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Eklenme : 31 Mart 2017 Cuma