GTO, Berlin Turizm Fuarında "şimdi Gaziantep'e gitme zamanı" dedi
E-GTO Online

GTO, Berlin Turizm Fuarında "şimdi Gaziantep'e gitme zamanı" dedi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) turizm sektör temsilcileri ile dünyanın en önemli turizm ticaret fuarı ITB Berlin Ticaret Fuarını ziyaret etti.

7-12 Mart 2017 tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde 51.kez kapılarını açan "ITB Berlin Turizm Ticaret " Fuarı için GTO tarafından KOSGEB destekli ziyaret programı düzenlendi.

Heyet organizasyonu kapsamında Gaziantep turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, hem kentin turizm potansiyelin ve UNESCO tescilli mutfak kültürünü,  hem de firmaların verdiği hizmetleri tanıtma fırsatı yakaladılar.

GTO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özgüler başkanlığındaki heyette ayrıca, GTO Turizm Meslek Komite Başkanı Hasibe Sözmen, TÜRSAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Figen Akan'da yer aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Gaziantep standında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen Heyet, kentin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için yaptıkları çalışmaları ve "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyası hakkında bilgi verdi.

Sektördeki gelişmeleri, arz ve talebi etkin bir biçimde buluşturan  Fuarda  incelemelerde bulunan Heyet, aynı zamanda German Travel Association (DRV) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları toplantılarda yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep'in güçlü bir üretim kenti olmasının yanında büyük bir turizm potansiyeline de sahip olduğunu söyleyen GTO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özgüler toplantılarda Alman halkını kültür ve gastronomi turizmi için Gaziantep'e davet etti.

Heyet ayrıca Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Kaya ile yaptıkları görüşmelerde Almanya'da yaşayan Türklerin Gaziantep'in tanıtımı ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Fuarı değerlendiren Özgüler, heyet organizasyonu kapsamında sektör temsilcisi firmaların KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "International B2B Matchmaking" ve Gaziantep standındaki ikili görüşmeler ile de yabancı turistleri kente çekebilecek tur, kongre vb. organizasyonlar için  görüşme yapabilme şansı yakaladıklarını söyledi.

Eklenme : 12 Mart 2017 Pazar