GAZİANTEP YİNE TEK YÜREK

Gaziantep Heyeti Ankara'da Bakan Pekcan'ı Ziyaret Etti

Gaziantep iş dünyası temsilcileri, Gaziantep Milletvekilleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanından oluşan heyet, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı ziyaret ederek Gaziantep ticari hayatının geleceğini, iş dünyasının beklentilerini ve güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Gaziantep iş dünyasının çatı kuruluşları olan Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantep Milletvekillerinden oluşan heyet Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı makamında ziyaret ederek bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda hem ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler hem de heyetin Gaziantep'in sanayi ve ticaret hayatına ilişkin sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren raporlar değerlendirildi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Pekcan, toplantıya ilişkin  "İş insanlarımızla birlikte Gaziantep ilimizin Türkiye ticari hayatında çok daha iyi yerlere gelmesi için atılması gereken adımları konuştuk" değerlendirmesinde bulundu.

Meslek kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları ise yaptıkları değerlendirmede birlikten kuvvet doğduğuna işaret ederek, ortak bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep, her zaman her platformda iş dünyası, siyasetçi, bürokrat hep bir olmayı başarmış ve bu anlamda hep örnek gösterilen bir il olmuştur. Bizler bu birlik kültürümüzle hareket etmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Son olarak Sayın Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ı ziyaret ederek verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Pekcan'a Gaziantep ve ülke  ekonomisinde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve gelecek projelerini içeren bir rapor sunduk. Sayın Bakanımız ticari hayatın içinden gelen biri olarak sunduğumuz raporu bizim bakış açımızla ve bizleri anlayan bir yaklaşımla değerlendirdi."

Başkanlar Ticaret Bakanı Pekcan'a sundukları raporlara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Meslek kuruluşları olarak üyelerimizden aldığımız geri bildirimler ışığında hazırladığımız raporlarımızda öncelikle tüm reel sektörün yaşadığı üretim maliyetleri, ihracat bedellerinin tahsilatı ve Türk Lirasına dönüş mevzuatı , finans sektöründe yaşanan sıkıntıların yanı sıra Gaziantep özelindeki önerilerimize de yer verdik . Şehrin komşu ülkelerle olan ticaretinin içinde bulunduğumuz şartlara rağmen devam ettiğini bu süreçte yaşanan sıkıntıların çözülmesi konusunda çözüm önerilerimizi  . Gaziantep'in hava ulaşımında yaşadığı sıkıntıların ihracat ve turizme etkilerini değerlendirdik. En önemlisi Gaziantep'in sınır kenti olması, 500 bin mülteciye ev sahipliği yapması, her zaman kendi çabasıyla ayakta kalması dolayısıyla gösterdiği özverinin ödüllendirilmesi gerektiğini, bunun için özel bir teşvik sisteminin uygulamaya alınması gerektiğini belirttik.

Bu bağlamda Ticaret Bakanlığı, Gaziantep Valiliği  ,  Büyük Şehir Belediyesi , GTO , GSO , GTB ve GAİB hep birlikte GAZİANTEP konulu bir çalışma grubu oluşturularak karşılıklı çözüm önerilerimizin gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır .

Eklenme : 17 Ekim 2018 Çarşamba