GTO - GAZİANTEP TİCARET ODASI
E-GTO Online

Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü

Günümüzde hizmet sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar gibi Gaziantep Ticaret Odası'da, hizmet kalitesini daha iyiye taşıyabilmek için çağın gereksinimlerine uygun bilişim araçları kullanmaktadır. Bu araçların teknik yeterliliklerinin tespiti, temini, kullanımı ve bakımı Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü sorumluluğundadır.

Hedeflenen kaliteli hizmet seviyesine ulaşabilmek için, Ankara, İstanbul ve İzmir ticaret odalarının ardından, Gaziantep Ticaret Odası'da kendi bünyesinde yönetip geliştirebileceği bir yazılım için çalışmalarını tamamlamıştır. E-ODA Projesi olarak adlandırılan bu proje sayesinde mükellefler internet üzerinden bilgilerini güncelleme, borç sorgulama, ödeme yapma, e-imzalı belge alma gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler.

Evrak akış sistemi ile ilgili olarak, E-ODA projesi kapsamında, oda bünyesinde yürütülen tüm süreçler ve bu süreçlerin dokümanları dijital ortama aktarılmaktadır. Oda'ya gelen bir evrak önce kayıt edilerek barkodlanmakta, akabinde taranarak sistemde gezmektedir. Bu sayede verimliliği arttırıp, kağıt tüketiminini azaltılmaktadır. Ayrıca mükellefler evraklarının hangi süreçte olduğunu, işlemlerinin ne zaman tamamlanabileceğini, kendilerine kayıt sırasında verilen takip numaralarından takip edebilmektedir.

Her mükellef için oluşturulan münferit web sayfalarında şirketleri ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Bu web sayfaları kanunun şart koştuğu şirket bilgilerinin internet ortamında yayınlanması kararına uygun biçimde hazırlanmıştır.

Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) sayesinde mükelleflerin nüfus bilgileri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden aktarılmakta ve bu sayede daha güvenli veri girişi yapılmaktadır.

Geliştirilen dijital arşivleme sistemi sayesinde tüm servisler, geçmiş yıllara ait evraklarını tarayarak dijital ortama aktarmakta ve gelişmiş OCR teknolojisi sayesinde taranmış belgelerdeki yazıların içinde arama yapılabilmektedir.

Kendi bünyesinde barındırdığı sunucuları son yılların güvenlik ve süreklilikte olmazsa olmazı kabul edilen  bulut  ve sanallaştırma teknolojileri kullanmaktadır.

Tüm bu çözümler için ihtiyaç duyulan yazılımsal ve donanımsal gereksinimler Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü tarafından titizlikle planlanmış ve adım adım uygulanmaktadır.

Birim iletişim:

Birim Yetkilisi : Mustafa Sert - Bilgi Teknolojileri Müdürü