BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ EKONOMİYE
E-GTO Online

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ EKONOMİYE

GTO Başkanı Hıdıroğlu, " Birlikte Daha Güçlü Ekonomiye" forumunda konuştu: " BİRLİKTE BÖLGEDE DAHA GÜÇLÜ BİR EKONOMİ OLUŞTURABİLİRİZ"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ülkemizin bulunduğu coğrafyada zor dönemler yaşandığını, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının refah yaratmaktan geçtiğini, bunun da ortak yatırım ve ticaret ile sağlanabileceğini söyledi.

Suriyeli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (SİAD) tarafından organize edilen "BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ EKONOMİYE" forumuna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak ile birlikte katılan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Suriyeli ve Gaziantepli işadamlarının güçlerini birleştirmeleri halinde birlikte daha güçlü bir ekonomi oluşturulabileceğini belirtti.

HIDIROĞLU "SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Oda olarak bir ilki gerçekleştirerek Suriyeli işadamlarının yaşadığı sorunları çözmek için Suriye masasını kurduklarını ve sorunları çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, " Suriye'de barışın bir an önce tesis edilmesini temenni ediyoruz. Odamıza kayıtlı yaklaşık 1200 dolayında Suriyeli firma var. Suriyeli üyelerimizin ve işadamlarının sorunlarının çözümü için Suriye Masasını kurduk. Suriye masamız aracılığıyla Suriyeli işadamlarının yaşadığı sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Suriyeli üyelerimiz ve işadamları Odamıza gelip istedikleri zaman sorunlarını dile getirebiliyorlar. Gaziantep'teki bütün odalar, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, Suriyeli işadamlarının yaşadığı sorunları çözmek için elinden geleni yapıyor.

" TİCARET VE ORTAK YATIRIM BÖLGESEL BARIŞI TEMİN ETMENİN TEK YOLU"

Suriyeli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra işadamlarının katıldığı forumda, dünyada hiç kimsenin yapamadığı bir şeyi Türkiye'nin ve Gaziantep'in tek başına yaparak Suriyeli kardeşlerine kucak açtığını, Suriyeli ve Gaziantepli işadamlarının el ele vererek ortak yatırım ve ticaret yaparak bölgede daha güçlü bir ekonomi oluşturabileceklerini belirten GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Bizler el birliğiyle bölgede daha güçlü bir ekonomi oluşturabiliriz. Suriyeli işadamlarına yatırım konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kendilerini Gaziantep'e daha çok yatırım yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Suriyeli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (SİAD) Başkanı Khaled Bablli, sorunların çözümü için Gaziantep Ticaret Odası'ndan büyük destek gördüklerini ve sorunların çözümü için yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Eklenme : 08 Kasım 2017 Çarşamba